Človek v tej pokrajini vedno daleč vidi.
(Ante Trstenjak, 1968)
Majhna in slikovita pokrajina na severovzhodu Slovenije ponuja nabor oddihov in nastanitev za čisto vsak okus. Izberite svojega.
Izberi nastanitev
Doživetja
Pobrskajte med doživetji in se podajte v deželo sonca in vina.
Vsa doživetja
Paketi

Zaradi uredbe o preprečevanju širjenja COVID-19 paketi trenutno niso na voljo.

Doživetja
Pobrskajte med doživetji in se podajte v deželo sonca in vina.
Paketi
Za vas smo pripravili različne pakete doživetij in oddihov v Prlekiji, kamor lahko pobegnete od stresnega vsakdana, napolnite baterije in dodate v svoj mozaik spominov nov nepozaben košček.

Zaradi uredbe o preprečevanju širjenja COVID-19 paketi trenutno niso na voljo.

»Prlek priša, Prlek ša, Prlek mastno žüpo ja.«

Prlekija slovi po svojih izjemno kakovostnih domačih proizvodih, izvrstnem vinu in tradicionalni kulinariki. Zavijte k nam in razvajajte svoje brbončice z vsem, kar regija ponuja.

Vsa kulinarika
Hrana in vino
Prleška tünka, prleška gibanica, domače bučno olje, domače mesnine, vino in mnogo več. Okušajte Prlekijo.
Mesto Ljutomer. Jeruzalemske gorice in Ljutomerski ribniki. Kasaštvo. Lončarstvo. Kolesarjenje.
Mojih top 5
Top 5 doživetij
Doživetja, ki jih v Prlekiji ne smete izpustiti. Narava, šport, zgodovina in lokalna tradicija.
Kulturno, športno, zabavno in kulinarično dogajanje. Podajte se med izvirne in kreativne Prleke in se pustite presenetiti!
Vsi dogodki
Naj prleški dogodki
Dogodki
Pridružite se nam na lokalnih dogodkih.
Dobrodošli v spletno trgovino z domačimi prleškimi dobrotami. Za vas samo pripravili bogat izbor izdelkov lokalnih ponudnikov, ki jih ne smete zamuditi. Privoščite si lokalno kakovost zase ali obdarite najbližje. Vabljeni!
V trgovino
Dobrodošli v spletno trgovino z domačimi prleškimi dobrotami. Za vas samo pripravili bogat izbor izdelkov lokalnih ponudnikov, ki jih ne smete zamuditi. Privoščite si lokalno kakovost zase ali obdarite najbližje. Vabljeni!
V trgovino
Prlekija se nahaja v severovzhodnem delu Slovenije
V Turistični zadrugi Prlekija so združeni lokalni ponudniki turističnih nastanitev in drugih dejavnosti ter ponudniki domačih prehranskih in drugih izdelkov.
Več o Prlekiji

Prlekija leži v Pomurju na severovzhodu Slovenije med reko Dravo in Muro. Mnogi jo zmotno umeščajo v Prekmurje, vendar je ravno reka Mura severovzhodna meja Prlekije, ki jo loči od sosednje pokrajine Prekmurje. Od Ljubljane in Zagreba smo oddaljeni pičli dve uri vožnje in tri ure od Dunaja, Bratislave in Budimpešte. Na pot se lahko podate tudi z vlakom in okoliš raziščete s kolesom ali peš.

Lokalni namig: v Prlekiji živijo Prleki in Prlečke, ki gučíjo Prleščino.

Turistična zadruga Prlekija

Turistična zadruga Prlekija z.o.o., so.p. je bila ustanovljena z namenom povezovanja, promocije ter razvoja lokalne ponudbe in turizma na področju Prlekije. Zadruga je ustanovljena kot socialno podjetje in sledi vrednotam samopomoči, samo-odgovornosti, demokratičnosti, enakosti, pravičnosti in solidarnosti ter etičnim vrednotam poštenosti, odprtosti, družbene odgovornosti in skrbi za druge. Namen Turistične zadruge Prlekija je krepitev trajnostne lokalne preskrbe s hrano ter razvoj turizma na območju Prlekije. Cilji zadruge so:

  • večanje lokalne ponudbe in višanje samooskrbe s hrano,
  • krajše poti od lokalno pridelane hrane do potrošnje
  • povezovanje lokalnih ponudnikov in večanje prepoznavnosti njihove ponudbe
  • razvoj turizma, ohranjanje kulturne dediščine, ohranjanje okolja in pridelavo ekološke hrane ter razvoj socialnega podjetništva
  • vzpodbujanje in pomoč članov pri preusmerjanju v ekološko, biodinamično ali sonaravno pridelavo in predelavo hrane
  • vzpodbujanje pravične trgovine na področju trajnostne lokalne preskrbe in turizma

V Turistični zadrugi Prlekija so združeni lokalni ponudniki turističnih nastanitev in drugih dejavnosti ter ponudniki domačih prehranskih in drugih izdelkov. Na podlagi zgodovinskega izročila prve slovenske samopostrežne trgovine v Sloveniji, ki je zaživela v Ljutomeru leta 1958, bo zadruga kmalu odprla tudi center za lokalno samooskrbo, kjer bodo na voljo različni izdelki lokalnih ponudnikov in obrtnikov. Kmalu vabljeni.

Moja košarica

Košarica je prazna.
0,00 €