Splošni pogoji poslovanja

Spletno stran www.visit-prlekija.eu upravlja Turistična zadruga Prlekija, z.o.o., so.p., Jureša Cirila ulica 6, 9240 Ljutomer (v nadaljevanju ponudnik).

Namen in cilj zadruge je povečati dostopnost kakovostnih lokalnih izdelkov lokalni in širši javnosti in krepiti trajnostno lokalno samooskrbo s hrano. Zato skrbno izbiramo izdelke, ki so na voljo v naši spletni trgovini, med katerimi se večina ponaša tudi z ekološkim certifikatom.

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so pripravljeni v skladu z Obligacijskim zakonikom (OZ), Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter zajemajo naslednja področja:

 • Naročila
 • Nakup alkoholnih izdelkov
 • Nakupni postopek
 • Cene
 • Način plačila
 • Dostava in rok dobave
 • Prodajna pogodba
 • Vračilo Izdelkov
 • Reklamacije
 • Prijava poškodovanih pošiljk
 • Omejitev odgovornosti
 • Pritožbe in spori
 • Izvensodno reševanje sporov

Naročila

V spletni trgovini lahko nakupujete in oddate naročila 24 ur na dan vse dni v letu, razen v primerih, kadar nakup onemogočajo morebitne tehnične težave.

Vaše naročilo bo odposlano najkasneje v roku 4 delovnih dni od oddaje naročila oziroma prejetega plačila.

Nakup alkoholnih izdelkov

Nakup alkoholnih izdelkov je dovoljen samo polnoletnim osebam in je pogojen s potrditvijo polnoletnosti ob vstopu v spletno trgovino.

Nakupni postopek

I. Izbira izdelka

Na spletni strani izberite izdelek in kliknite na povezavo ''v košarico''. Sistem Vas obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želite nadaljevati nakupovanje, kliknite levo povezavo ''Nadaljuj nakup '' in se vrnete nazaj v spletno trgovino.

Če želite zaključiti nakup, kliknite desno povezavo ''Zaključi naročilo!'' in sistem Vas pripelje v nakupovalno košarico.

II. Odstranitev izdelka iz nakupovalne košarice

Na spletni strani se v zgornjem desnem kotu, nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prikažejo izdelki, ki jih je med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico.
Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono košarice in križec ''odstrani''. Če želi uporabnik dodati določen izdelek v košarico, mora klikniti na povezavo ''Nadaljujte z nakupi''. S klikom na omenjeno povezavo se vrne nazaj spletno trgovino.

III. Nakupovalna košarica

Za dokončanje naročila morate izpolnite potrebna polja.

1 Podatki računa

Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka. Vpisati morate veljavno telefonsko številko.

2 Način dostave

Izbirate lahko med ponujenimi možnostmi dostave. 

3 Način plačila

Izbirate med tremi načini plačila: Plačilo po povzetju, plačilo po predračunu in plačilo s kreditno kartico.

IV. Pregled naročila

Prikazani so izdelki, ki ste jih je med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Cena izdelka, način dostave, strošek poštnine, vrednost DDV-ja in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden zaključite naročilo.

V. Zaključek naročila 

Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb ''Zaključi naročilo''. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se Vam na spletni strani izpiše tekst ''Vaše naročilo je bilo sprejeto. Zahvaljujemo se vam za nakup v naši spletni trgovini in se priporočamo tudi v prihodnje!".

Na e-mail naslov vam bomo poslali potrditveno sporočilo z vsemi podrobnostmi nakupa.

VI. Dokončna potrditev naročila

Po oddaji naročila bo uporabnik na posredovani e-naslov, ki ga je vnesel ob naročilu, prejel e-pošto s podrobnostmi njegovega naročila ter z obvestilom, da je naročilo sprejeto in potrjeno.

VII. Odstop od naročila pred dostavo

Če uporabnik po oddaji naročila želi karkoli spremeniti ali naročilo v celoti preklicati, to lahko stori preko e-pošte na naslov shop@visit-prlekija.eu v skladu s splošnimi pogoji poslovanja ponudnika.

Cene

Vse cene v spletni trgovini visit-prekija.eu so v evrih in že vsebujejo DDV (davek na dodano vrednost). Pri nakupu se vedno upošteva cena, ki velja v trenutku oddaje naročila oziroma ob potrdilu plačila. Cene lahko ponudnik spremeni v katerem koli trenutku brez predhodnega obvestila.

Kljub trudu, da bi zagotovili ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo kupcu omogočen nakup po prvotni navedeni ceni ali odstop od nakupa, brez da bi lahko kupec uveljavljal kakršen koli zahtevek iz naslova povrnitve škode ali drugačne vrste nadomestila ali plačila. V takšnem primeru si bomo prizadevali najti rešitev, ki bo ugodna in sprejemljiva za obe strani.

Način plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • Plačilo po predračunu - Kupec na elektronski naslov, ki ga je navedel ob nakupu, prejme predračun, ki ga samodejno generira spletna trgovina. Po prejemu nakazila na naš transakcijski račun bomo pričeli z obdelavo vašega naročila in vam izdelek odpremili v zastavljenem roku.
 • Plačilo po povzetju - Kupcu se na elektronski naslov, ki ga je navedel ob nakupu, posreduje potrdilo naročila. Kupec poravna kupnino z gotovino ali kartico pooblaščeni osebi dostavne službe Pošta Slovenije ali na drugih omogočenih dostavnih mestih dostavne službe. V primeru izbire plačila po povzetju se kupcu zaračuna manipulativni strošek v višini 1,80€, ki zajema strošek obddelave in transkacije plačila.
 • Plačilo s kreditno kartico - Kupec poravna kupnino neposredno na koncu nakupnega postopka z veljavno kreditno kartico

Dostava in rok dobave

Vaše naročilo bo odposlano najkasneje v roku štirih delovnih dni od oddaje naročila oziroma prejetega plačila, v kolikor se kupec odloči za način plačila po predračunu.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, postopek dostave in vročitve pošiljke določa pogodbeni partner. Ponudnik si pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, v kolikor bo s tem optimiziran postopek dostave. Ponudnik ne odgovarja za zamude pri dostavi, nastale iz strani dostavne službe.

Pred vročitvijo vašega paketa vas bo o tem obvestila dostavna služba preko sms sporočila in/ali elektronskega naslova. Preko ponujene aplikacije boste lahko tudi prilagodili način vročitve oziroma določili prevzemno mesto. V kolikor vas ob poskusu vročitve pošiljke ne bo na navedenem naslovu, vam bo dostavna služba na istem naslovu pustila obvestilo o prispelem paketu ter možnem prevzemnem mestu. V kolikor paketa ne boste prevzeli v roku 8 dni, bo paket vrnjen ponudniku. Za vnovično pošiljanje paketa vam bo ponudnik zaračunal vnovičen strošek dostave po veljavnem ceniku.

Stroški dostave so izračunani pred zaključkom nakupa in se prištejejo končnemu znesku nakupa. Stroški dostave znašajo:

 • 2,80€ z ddv za pošiljke do 500g
 • 5,00€ z ddv za pošiljke do 5 kg
 • 7,00€ z ddv za pošiljke od 5 do 10kg
 • 8,40€ z ddv za pošiljke nad 10kg

V primeru, da je kupec naročili izdelke, ki jih ponudnik zaradi nepredvidljivih razlogov ne more odposlati v objavljenem roku, je o tem dolžan obvestiti kupca in se z njim dogovoriti za podaljšanje roka dostave, zamenjavo izdelka ali prekinitvi naročila.

Mesni in ostali hitro pokvarljivi izdelki se pošiljajo samo v zimskih mesecih. Pošiljke niso odpremljene ob dnevih, ko naslednji dan ni omogočena dostava (pred vikendi in prazniki). 

Prodajna pogodba

Prodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Prodajna pogodba je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika. V kolikor kupec ali potrebuje dodaten izvod pogodbe, mu jo ponudnik lahko posreduje po elektronski pošti ali na drug dogovorjeni način, pri čemer kupec krije morebitne stroške posredovanja. Po zaključku nakupa boste na elektronski naslov prejeli potrditev o naročilu z nadaljnjimi podrobnostmi glede obdelave in dostave vašega naročila.

Odstop od pogodbe in vračilo izdelkov

Skladno z določili Zakona o varstvu potrošnikov ima kupec možnost, da v roku 14 dni od prejema blaga odstopi od pogodbe brez navedbe razloga in vrne blago. O odstopu od pogodbe mora pisno obvestiti ponudnika na elektronski naslov shop@visit-prlekija.eu ter jasno opredeliti, od katerega nakupa/pogodbe odstopa in katere izdelke želi vrniti. V obvestilu o odstopu od nakupa mora kupec navesti tekoči račun, na katerega se vrne kupnina. Stroške vračila izdelka nosi kupec.

Izdelek mora biti vrnjen nepoškodovan, v originalni embalaži in nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Blago mora biti vrnjeno v roku 14 dni na naslov ponudnika Turistična zadruga Prlekija, Jureša Cirila ulica 6, 9240 Ljutomer. Ponudnik lahko zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler kupec ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj. V primeru odstopa od pogodbe bo kupcu vrnjena kupnina v roku 14 dni, ki začnejo teči, ko ponudnik prejme vrnjen izdelek. Kupnina bo nakazana na tekoči račun, ki ga je kupec navedel v obvestilu o odstopu od pogodbe.

Možnost vračila ne velja za blago, ki je hitro pokvarljivo ali mu hitro poteče rok uporabe.

Reklamacije

Kupec lahko izdelke reklamira, če izdelek nima lastnosti, ki so potrebni za njegovo normalno uporabo ali če nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil ali če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali kako drugače odstopajo od kupčevega naročila.

Kupec lahko izdelke reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben izdelek ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije, uveljavlja zahtevke iz naslova odgovornosti za stvarne napake.

Kupec o reklamaciji obvesti ponudnika po elektronski pošti na naslov shop@visit-prlekija.eu ali na telefonsko številko 02 584 90 34 med delovniki od 9.00 do 15.00 ure.

Menjave so možne le za izdelke, ki niso bili odprti, v njih ne manjka vsebina ali kažejo drugih znakov odprtja.

Kupec lahko reklamirane izdelke vrne tako, da jih na stroške ponudnika po vnaprejšnjem dogovoru vrne po pošti ali jih prinese osebno na naslov ponudnika.

Prijava poškodovanih pošiljk

V primeru, da je pošiljka fizično poškodovana, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenija. To storite tako, da pošiljko odnesete na najbližjo izpostavo v enakem stanju, kot ste jo prejeli (ne da bi karkoli dodali ali odstranili) ter izpolnite reklamacijski zapisnik. Kupec naj o prijavi poškodovane pošiljke obvesti tudi ponudnika, ki si bo prizadeval k čim prejšnji rešitvi reklamacije.

Omejitev odgovornosti

Turistična zadruga Prlekija (v nadaljevanju ponudnik) se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na naših spletnih straneh. Kljub temu se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

V primeru, da obiskovalec spletne strani ocenjuje, da gre za napačno prikazane podatke lahko o tem obvesti ponudnika po elektronskem naslovu.

Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni. Ponudnik ni odgovoren za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij ter nezmožnosti dostopa in uporabe informacij na teh spletnih straneh. Objavljene fotografije so lahko simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in si prizadeva izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se kupec v primeru težav poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova shop@visit-prlekija.eu. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

V kolikor nastalega spora kupcu in ponudniku ne bi uspelo rešiti medsebojno, je za reševanje nastalega spora pristojno sodišče.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbo (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembo Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES, Turistična zadruga Prlekija izjavlja, da ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko sproži v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. 
Objavljamo povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov, ki je kupcem na voljo tukaj.

V Turistični zadrugi Prlekija si prizadevamo k prijetni nakupni izkušnji in smo na voljo za vaše predloge, komentarje, pripombe in pohvale. Veselimo se sodelovanja z vami, dobrodošli v naši spletni trgovini!

Moja košarica

Košarica je prazna.
0,00 €