Vinogradništvo Kovačič

Presika 14, 9240 Ljutomer+386 (0)51 241 387tjasakovacic15@gmail.comvinakovacic.si/sl/

Kdo smo

Vinograd družine Kovačič leži v osrčju sončne Prlekije, v vasi Presika, blizu Ljutomera. Trto in njene sadove negujejo desetletja, intenzivno pa se z vinogradništvom in vinarstvom ukvarjajo že 40 let. Kot pravijo Kovačičevi, se s pogledom na vinograd prebujajo in grejo spat, saj se širi naokrog njihove domačije.

V goricah dela cela družina, zato je klet Kovačič mini družinsko podjetje.

Vinorodna lega, podnebje, sorte, znanje in odnos do trte se zrcalijo v vinu in vsak od teh dejavnikov mu daje značilen pečat. Obdelujejo 6 hektarjev vinogradov, največ prostora so namenili Šiponu, ampak tudi Renski rizling, Rumeni muškat, Traminec, Sauvignon, Chardonnay in Beli pinot rastejo v njihovih goricah. V Prlekiji postajajo vedno bolj priljubljena rdeča vina, zato so leta 2017  v vinogradu posadili še  Modri pinot in tako vinski paleti dodali še rdeče.

Z butično pridelavo ohranjajo tradicijo in kakovost, zato vas v njihovih buteljkah čaka le najkvalitetnejše vino, ki ga lahko kupite tukaj. Prenova vinograda in izgradnja sodobne kleti jih peljeta naprej po poteh, ki se vedno znova končajo ob steklenici vina. Ki jo ponudijo tudi vam.

Stalna ponudba

  • Buteljke
  • Vino v refuzi
  • Darilni aranžmaji ( poslikane buteljke, darilne škatle)
  • Penine
  • Degustacije

Moja košarica

Košarica je prazna.
0,00 €