Dan športa in zdravja 2024

Športno društvo Cven vabi na DAN ŠPORTA IN ZDRAVJA 2024!

Tradicionalnemu dnevu športa smo letos dodali skrb za zdravje in skupaj s Centrom za krepitev zdravja ZD Ljutomer pripravili pester dopoldanski program za vse generacije. Popoldne bomo spoznavali nove športe, najmlajši se bodo preizkusili v nogometu na nekoliko drugačen način, dan pa bomo zaključili z nogometnim srečanjem Skokic in Old Boysov. 

DOPOLDANSKI PROGRAM (od 9.00 do 11.30)

AKTIVNOSTI ZA ODRASLE:

● Tehnike sproščanja v naravi

Sproščanje pozitivno vpliva na zdravje, saj pomaga pri obvladovanju stresa, izboljšanju spanja, koncentracije in samozavesti ter zmanjšanju utrujenosti in bolečin. To lahko dosežemo z različnimi aktivnostmi, kot so sprehodi, vrtnarjenje, šport, branje, ustvarjanje in glasba. Ena od učinkovitih metod so sprostitvene tehnike. Ta dan bomo ob 9. in 11. uri spoznali dve tehniki sproščanja v naravi.

● Predstavitev Centra za krepitev zdravja in meritve

Aktivnosti Centra za krepitev zdravja bo mogoče spoznavati ves čas dogodka. Na stojnici bo mogoče izmeriti krvni tlak in raven sladkorja v krvi.

● Zdrav zajtrk s trenerko Nušo

(za odrasle in otroke)

Kako začeti nov dan? Katera živila vključiti v zajtrk in kako si sestaviti uravnotežen obrok, ki ti da energijo in te nasiti? Pridi in si sestavi svoj zajtrk (sestavine te čakajo na stojnici).

● Ogrevanje pred testiranjem in 6-minutni test hoje

Vsaka športna aktivnost zahteva ogrevanje, da pripravimo telo na napore in se izognemo poškodbam. Ogrevanje poveča srčni utrip, pretok krvi, prehranjenost mišic, prožnost vezivnih tkiv in temperaturo mišic, kar izboljša njihovo prožnost. S testiranjem hoje merimo razdaljo, ki jo posameznik hitro prehodi v 6 minutah po pripravljenem poligonu. Tako ocenjujemo stanje različnih organskih sistemov, aktiviranih pri hoji in vadbi. Na podlagi rezultatov sledi krajši posvet s kineziologom.

AKTIVNOSTI ZA OTROKE:

● Otroški poligon

Zanimiv poligon otroke spodbuja k telesni aktivnosti in pomaga pri razvoju motoričnih sposobnosti. Ob gibanju bodo otroci začutili veselje in ponos ter postajali samostojnejši.

● Kotiček za barvanje »Pobarvajmo zdravje«

V tem kotičku bo prav tako v ospredju naše zdravje, ki ga bodo otroci raziskovali z različnimi barvami.

● Špagetni stolp

V tem izzivu mora vsaka skupina iz špagetov, lepilnega traku in vrvice zgraditi čim višji in stabilnejši stolp. Skupinsko delo, sodelovanje, natančnost, vztrajnost ipd. so pot do uspeha.

POPOLDANSKI PROGRAM

● 15.00 Predstavitev novih športov (spikeball, footgolf, teqball) in odbojka na mivki

Kaj je spikeball? Kaj teqball? Bo footgolf lahek ali zahteven izziv? Pridi v športni park Cven in se preizkusi. Pripelji sotekmovalca in se z drugimi pomerita v parih.

Enako velja za odbojko na mivki. Pridi, izzovi, zmagaj!

● 16.30 Zabavni nogometni trening U7 in U9 (vabljeni vsi otroci!)

Za otroke smo pripravili nogometna treninga za starostni skupini U7 in U9, a tokrat s poudarkom na zabavi, druženju in veselju. Vabljeni tudi vsi tisti otroci, ki ne trenirajo nogometa.

● 17.30 Veliki nogometni derbi: Skokice – Old Boysi

Dneva ne moremo zaključiti brez nogometnega srečanja Skokic in Old Boysov. Oboji že trenirajo, enkrat javno, drugič skrito pred očmi javnosti, a oboji z velikim zanosom in posebnimi pristopi.

Organizator:

Športno društvo Cven

Moja košarica

Košarica je prazna.
0,00 €